WhiteLabel -verkkokaupan toimitusehdot

Rekisteriseloste

Tietosuojalausunto

Toimitusehdot voimassa 1.4.2021 alkaen.

Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupan tuotteita myy Oy Pract Ab, y-tunnus 0650889-2. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille Suomen alueella. 

Tilaaminen

Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.praktia.com ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Tilausvahvistus

Verkkokaupan vastaanottokuittaus

Asiakas saa järjestelmän lähettämän automaattisen tilausvahvistuksen, kun verkkokaupan tilaus on saapunut perille. Automaattinen tilausvahvistus ei sisällä maksutietoja.

Tilausvahvistus

Tilausvahvistuksessa vahvistetaan tilatut tuotteet hintoineen, tuotteiden saatavuus ja tarvittavat lisätiedot tai toimintaohjeet tilauksen etenemiseen liittyen. Asiakkaalla on vastuu tarkastaa tilausvahvistuksessa ilmoitetut tiedot yhteystietojen ja tuotteiden osalta ja ilmoittaa mahdollisista virheistä välittömästi (1 vrk:n kuluessa). Tilausvahvistus tarkoittaa, että tilaus on sitova eli asiakas sitoutuu maksamaan tilaamansa tuotteet.

Jos tilaus noudetaan myymälästä tai siihen on sovittu muu toimitustapa asiakaspalvelun kanssa, saa asiakas tilauksen valmistumisesta ilmoituksen sähköpostitse tai puhelimitse.

Maksutavat

Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa BlueCommerce yhteistyössä Verifone Finland Oy:n kanssa. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Maksusi kirjautuu välittömästi suoritetuksi kauppiaalle.

MAKSUPANKKIPAINIKKEILLA

Verifone maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Verifone on sinulle turvallinen maksutapa. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. BlueCommerce on Verifone Finland Oy:n (y-tunnus 0943819-9) ylläpitämä palvelu.

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Verifone yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Verifone ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Toimitusaika

Lähetämme tuotteet tavallisesti 2 – 5 täyden arkipäivän sisällä tilauksen tekemisestä. Olemme asiakkaisiin mahdollisimman pikaisesti yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse mikäli havaitsemme toimitusajan kestävän normaalia pidempään. 
Jos jokin tilauksen tavaroista on loppunut varastostamme ja tilalle on olemassa vastaava korvaava tuote, niin olemme asiakkaaseen yhteydessä sähköpostitse ja ehdotamme asiakkaalle korvaavaa tuotetta.

Toimitustapa ja toimituskulut

Tilauksesi toimituskulut näet toimitus- ja maksutavanvalintasivulla. Toimituskulut ovat alk. 14,90€. 

Toimitamme tilaukset postin välityksellä tai omien kalustojen avulla.

Vaihto- ja palautusehdot

Asiakkaalla on 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Jos haluat tehdä palautuksen, niin ota yhteyttä sähköpostitse arnold@praktia.com tai puh 024589 363.

Pyydämme ilmoituksessanne ilmoittamaan: 
Palautuksen syyn (mikäli vioittunut tai väärä tuote)
Tilaajan tiedot
Haluatteko vain palauttaa tuotteen ja saada rahat takaisin tilille vai toivotteko, että lähetämme vastaavan tuotteen vioittuneen tai väärän tuotteen tilalle
Rahojen palautusta varten pyydämme ilmoittamaan tilinumeron.

Reklamaatio: Jos toimitettu tuote on vioittunut, ota pikimmiten meihin yhteyttä.

Palautusoikeus ei koske alennettuja hintoja tai toimitusmyynti tuotteita.

Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana, tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi Praktian palaute-lomakkeella.

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta, viallisesta tuotteesta tai kuljetusvaurioista on tehtävä 7 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Toimitamme virheettömän tuotteen tilalle, kun viallinen tuote on palautettu meille. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.

Hinnoittelu

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Mikäli jotakin tilaamaasi tuotetta ei ole saatavilla, pidätämme oikeuden kaupan perumiseen. Verkkokaupassa näkyvät hinnat koskevat verkkokauppaa.